Gå til hovedinnhold

Laksen vår

Bedre drift gir bedre laks.

Bærekraftig produksjon og fiskevelferd står vårt hjerte nærmest.

Vår lidenskap og mål har alltid vært, og vil alltid være, å produsere laks av meget høy kvalitet, i tråd med kundens krav. Så da er det helt naturlig at vi ønsker at vår produksjon skal gjøres på best mulig måte, med omtanke for fisken, folkene og våre omgivelser.

Vi i Kvarøy Laks føler felles ansvar og stolthet over det får til i lag med vår fôrleverandør og våre kunder.  Sammen har vi tatt et stort steg mot en mer ansvarsfull matproduksjon. Kvarøy Laks er ikke bare en fantastisk råvare på din tallerken eller meny, den er også et standpunkt.

Her er noe av det vi fokuserer på:

Fiskevelferd

Norske myndigheter har strenge retningslinjer og reguleringer for alle som driver med oppdrett, både når det kommer til miljøpåvirkning og til fiskevelferd. Sånn sett stiller alle oppdrettere likt, men vi i Kvarøy Laks går enda litt lenger.

Vi velger å gå videre utover myndighetenes krav og strekker oss enda lenger for at laksen skal ha det så bra som mulig. For de høyeste kravene vi møter er dine krav og våre egne.

En ting vi gjør for å sikre at laksen vår har det bedre enn før, er å ha mindre fisk i merdene våre enn det myndighetene krever. Vi ser helt tydelig på fisken vår at den har det bedre med en lavere tetthet per merde og vi håper derfor å kunne ta volumet  ytterligere ned i fremtiden.

Visste du forresten at ei vanlig fiskemerde er så vid og så dyp, at den faktisk rommer en jumbojet? Det er ganske svært! I våre anlegg utgjør to prosent av dette enorme volumet fisk, resten er friskt sjøvann som strømmer gjennom. Litt flåsete sagt, men i våre anlegg er det 2 % fisk og 98 % sjøvann. Og selv om det er flåsete, kan det i alle fall gi deg et bilde på hvor god plass det egentlig er i en merde.

Håndtering stresser fisken. Derfor forsøker vi å holde antall håndteringer til et minimum. Allikevel er vi nødt til å forstyrre fisken under enkelte større operasjoner som for eksempel sortering og avlusing. Det er derfor viktig for oss at antall avlusinger blir så få som mulig og vi må finne gode løsninger for å holde lusenivået nede.

Av miljømessige og velferdsmessige grunner velger vi å ikke bruke medisiner eller rensefisk til denne jobben. I stedet bruker vi systemet til  Stingray Marine Solutions, som skyter lusa av laksen med laserstråle. Strålen «koker» lusa og gjør at den faller av. Laksen tar ikke skade av strålen og maskinen vet forskjell på lus og øye.

 

Fôret vårt

Det heter seg at du blir hva du spiser. Dette gjelder ikke bare for deg og meg, det gjelder også fisk.

Derfor  sørger for at også laksen vår får høykvalitetsfôr, i form av et helt unikt fôr som ingen annen oppdrettslaks får.  Fôret er spesielt utviklet for Kvarøy sammen med BioMar og det gir både laksen og deg fordeler.

BioMar bruker kun råvarer som kan spores tilbake til kilden og fôret er produsert på Myre i Vesterålen.

Optimal ernæring gjennom livssyklusen gjør at Kvarøylaks inneholder minst like mye omega-3 som villaks og er langt renere. Mikroalgeolje er et av virkemidlene og vi var de første til å ta i bruk dette.

Vi er råvarepionerer og svært bevisste på innovative fôrløsninger. Vi er også opptatt av opprinnelsen til fôrråvarene, og vi jobber kontinuerlig med å forbedre vårt klimaavtrykk. Fôret står for bortimot 80 % av fotavtrykket til oppdrettet laks og spiller derfor en sentral rolle.

Vi bruker ikke kunstige fargestoffer eller tilsetningsstoffer. Vi benytter ikke GMO. Vi bruker ikke antibiotika.

Derfor smaker Kvarøylaksen bedre!

Her kan du lære mer om fôret vårt.

Beliggenhet

Helgelandskysten og Kvarøy er et optimalt sted for lakseoppdrett. Det er kaldt og friskt vann hele året, noe som gjør at det er mindre lakselus her enn i sydligere strøk.

Norskehavet flommer forbi oss her ute på Kvarøy. Det betyr at det er stor utskifting av vann, som også er bra for havbunnen og faunaen.

De tusenvis av øyene og holmene som utgjør vakre Helgelandskysten beskytter våre merder fra det verste været, så laksen vår har det trygt og godt med liten fare for lakserømming og fæle vinterstormer.

Kvarøy er rett og slett en optimal plass for å drive med lakseoppdrett.

Vi skal forvalte naturen slik at den er i like god eller bedre tilstand for de som kommer etter oss!

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.