Gå til hovedinnhold

Laksen vår

Bærekraftig drift gir bedre laks.

Bærekraftig produksjon og fiskevelferd er, og har alltid vært, vårt hovedfokus.

Her på øya lever vi av havet, men også for havet. Vi som jobber i Kvarøy Laks bor også her ute på Kvarøy.  For oss er dette mer enn en jobb, det er hjemmene våre. Livene våre. Så da er det helt naturlig at vi ønsker at vår produksjon skal gjøres på best mulig måte.

Og best mulig måte betyr bedre enn i dag. Denne mentaliteten har vi hatt helt siden vi startet i 1976. Vi kommer aldri i mål. Vi skal presse grenser, vi skal forbedre og vi skal påvirke.

Her er noe av det vi fokuserer på:

Fiskevelferd

Dette er det viktigste for oss. Vår kjærlighet til laksen er det som gjør at vi alltid tenker «hva kan vi gjøre for å forbedre oppvekstsvilkårene for laksen vår?

En av tingene vi har gjort er å ha mindre laks i merdene våre. Vi har kuttet alt av miljøgifter, antibiotika og syntetiske fargestoffer. Anleggene våre er opptil 120 meter dype, så laksen har god boltreplass med friskt og næringsrikt vann som holder mellom 5-15 grader.

Det kalde vannet fra Arktis og det varme vannet fra Golfstrømmen møtes for å skape optimale strømforhold. Dette gjør at laksen vår for mer mosjon, blir friskere, fastere i fisken.

Fôret vårt

Det heter seg at vi er hva vi spiser. Det samme gjelder laksen.

Sammen med BioMar har vi utviklet et spesialtilpasset fôr til fisken vår. Optimal ernæring gjennom livssyklusen gjør at Kvarøylaks inneholder minst like mye omega-3 som villaks og er langt renere. Mikroalgeolje er et av virkemidlene og vi var de første til å ta i bruk dette.

Vi er råvarepionerer og svært bevisste på innovative fôrløsninger. Vi er også opptatt av opprinnelsen til fôrråvarene, og vi jobber kontinuerlig med å forbedre vårt klimaavtrykk. Fôret står for bortimot 80 % av fotavtrykket til oppdrettet laks og spiller derfor en sentral rolle.

Vi bruker ikke kunstige fargestoffer eller tilsetningsstoffer. Vi benytter ikke GMO. Vi bruker ikke antibiotika.

Derfor smaker Kvarøylaksen bedre!

Her kan du lære mer om fôret vårt.

Beliggenhet

Helgelandskysten og Kvarøy er et optimalt sted for lakseoppdrett. Det er kaldt og friskt vann hele året, noe som gjør at det er mindre lakselus her enn i sydligere strøk.

Norskehavet flommer forbi oss her ute på Kvarøy. Det betyr at det er stor utskifting av vann, som også er bra for havbunnen og faunaen.

De tusenvis av øyene og holmene som utgjør vakre Helgelandskysten beskytter våre merder fra det verste været, så laksen vår har det trygt og godt med liten fare for lakserømming og fæle vinterstormer.

Kvarøy er rett og slett en optimal plass for å drive med lakseoppdrett.

Vi skal forvalte naturen slik at den er i like god eller bedre tilstand for de som kommer etter oss!

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.